Metafizica 101: Un curs scurt despre Realitatea Supremă!

Partea V

4. Metafizica 101 : Un curs scurt despre Realitatea Supremă!

Există o singură energie sau esență în cosmos și aceasta este ceea ce am numit, în limba umană, Iubire.

Dar la urma urmei, care-i particola primară a lui Dumnezeu și din ce este ea formată? O întrebare simplă, dar la care este greu de răspuns, dacă nu-l înțelegi pe Dumnezeu. Cine este El și cum este făcut. Dumnezeu este energie, această energie pură, nevăzută, neauzită, neob- servată şi deci necunoscută de nimeni altcineva, decât de El însuși. El este tot ceea ce este/ Sfânta Treime, tot ceea ce nu este/Nimic și spațiul dintre/Câmpul lui Dumnezeu.

Dumnezeu este Sfânta Treime, Trinitatea care este Dumnezeu:

Dumnezeu Tatăl/Informația este a cunoaște, părintele a tot ceea ce înțelegi, inițiatorul oricărei experiențe, pentru că nu poți trăi o experiență dacă nu cunoști.

Dumnezeu Fiul/Viața este a trăi o experiență, întruparea, acțiunea legată de tot ceea ce știe Tatăl despre El însuși, deoarece tu nu poți fi ceea ce nu ai trait ca experiență.

Dumnezeu Sfântul Duh/Conștiință înseamnă a fi, destrupare de tot ceea ce Fiul a trăit ca experiență de Sine, starea de a fi simplă, remarcabilă posibilă numai prin amintire a ceea ce știi și a ceea ce trăiești ca experiență.

Această stare simplă de a fi este o binecuvântare. Este o stare a lui Dumnezeu, după ce te-ai cunoscut pe tine însuți și ai trăit experiența legată de tine însuți. Spre aceasta a năzuit Dumnezeu de la început.

Mintea poate cel mai bine să înţeleagă relaţia ca: părinte-vlăstar, sau: ceea ce face să se înalţe şi ceea ce este înălţat. Adăugând a treia parte a Treimii, obţinem relaţia: Ceea ce face să se înalţe/Ceea ce este înălţat/Ceea ce este.

Această Realitate a Trinităţii este semnătura lui Dumnezeu. Este modelul divin. Trei-în-Unul poate fi găsit pretutindeni în împărăţia sublimului. Nu poţi să îl ocoleşti în probleme legate de timp şi spaţiu, Dumnezeu şi conştiinţă, sau orice altă relaţie subtilă.

Pe de altă parte, nu vom găsi Adevărul Trinităţii în nici una dintre relaţiile grosiere din viaţă.

Adevărul Trinităţii este recunoscut în relaţiile subtile din viaţă de către oricine implicat în ele.

Viața este expresia uniunii în sine. Dumnezeu este expresia vieții în sine. Dumnezeu și viața sunt una. Suntem o parte a vieții. Nu facem și nu putem sta în afara ei. De aceea suntem o parte a lui Dumnezeu. Este un cerc. Nu poate fi distrus.

Observăm că există o singură energie în univers – o Sursă sau o Forță – și că această Sursă sau Forță se amestecă pur și simplu cu elementele fundamentale din care este alcătuită, adăugând unele și scăzând altele, apoi modifică frecvența vibrațională a acelor combinații elemente diferite, pentru a genera expresii diferite ale Esenței Esențiale.

Toate lucrurile existente sunt create prin această alchimie, care produce “rețeta” pentru supa universală. Elementele sunt atrase unul de celălalt prin alegerea conștientă a fiecărui element, afectate fiind de energia combinată a Esenței Esențiale, care cuprinde ceea ce vă vom numi sufletul.

“Conștiința” există la nivelul elementar. Ceea ce numim nivelul elementar este con- știința. Este Conștiința în acțiune.

Fiecare celulă din corpul acționează cu inteligență. Nu te poți tăia la degetul mic fără a crea o afux celular la locul rănirii pentru a repara daunele. Crezi că celulele corpului tău nu știu ce fac și de ce? Fiecare element al universului este imbibat de această inteligență fundamen- tală.

Vorbește unul cu celălalt? Bine, “vorbește” este un cuvânt amuzant folosit aici. De fapt, întreb, pot celulele corpului să comunice elementul-element? Desigur, pot. Ce credeți că este “gândire”?

“Gândurile” sunt celule care comunică între ele? Exact așa sunt. Permiteți-mi să repet: fiecare gram de viață este imbibată cu inteligență fundamentală. Citiți asta: fiecare celulă, fiecare particulă, fiecare element sub-molecular, din univers.

Alegerea de a acționa împreună, în unison și în armonie unul cu cealalt, se face prin elementele de viații, atunci când există o aliniere având un scop, în cadrul sectorului sau zonei în care există aceste elemente.

Celulele corpului tau vor actiona in unison si in armonie una cu cealaltă, atunci când exista aliniere cu sufletul, pe directia în care fiecare moment din viata ta o va lua, de la un nivel celular, pe baza planul sufletului in acea femtosecunda. Iar sufletul tău este sursa energiei Esenței Esențiale, care stă cu tine.

Sufletul este “Dumnezeu în noi”. Este într-adevăr. Nu doar în gândire, nu doar în cuvânt, ci în fapte. Sufletul este expresia, acum individualizată, a “ființei” care este Dumnezeu. Este Dumnezeu “ființă” manifestat.

În cazul nostru pe Pământ, sufletul este Dumnezeu fiind un om, iar un om este un suflet fiind Dumnezeu! Într-adevăr acest lucru ne duce mai profund în metafizică decât am crezut vreodată că vom merge. Fiecare particulă sub-moleculară din fiecărei expresii a vieții în univers trebuie să să fie convinsă despre ceva, pentru a o face. Cea mai mică particulă de energie are conștiința de a lua decizii prin evaluarea alegerilor, care decurg din alternativele plasate în fața ei.

Similar și ceilalți oameni de pe planetă, și toate părțile component ale omului trebuie să fiu de acord să facă același lucru? Aceasta este întrebarea, nu-i așa? … Aceasta este cea mai mare întrebare a tuturor timpurilor. Dar este mai ușor decât credem.

Acesta este cel mai mare secret al vieții. Când înțelegem aceasta, ne-m mutat într-un loc de măiestrie. Bine, cum funcționează acest lucru, metafizic. Mi sa spus de o mie de ori des- pre puterea gândurilor noastre, dar cum funcționează acest lucru, ceea ce face această lucrare metafizică? Putem să ne uităm la acest lucru pe scurt. Evident, acest lucru ar putea umple o întreagă carte, dar iată Metafizica 101: Un curs scurt în Realitatea Supremă.

Toate elementele vieții sunt impregnate cu “inteligență”, sau conștientizarea funcției sale inerente. Această cunoaștere umple fiecare element la capacitatea sa maximă. Adică, fiecare element este plin de inteligență divină, complet, de la un capăt la celălalt. Într-adevăr, nu ar fi greșit să spunem că elementul însuși este această inteligență, sub formă de particule.

Deci, fiecare element al vieții, până la cea mai mică particulă submoleculară, face parte din mintea lui Dumnezeu. Elementele Esenței Esențiale sunt atrase una de alta printr-un aspect sau caracteristică, pe care le-ați numi, în termeni umani, “funcție comună”.

Adică, toate încearcă să facă ceva. Și este același lucru. Toate sunt în acțiune, se mișcă pentru totdeauna, vibrează continuu, dar nu fără scop.

Scopul lor este pur și simplu a fi. Ele își dau seama că viața este mișcare. Dacă mișcarea se oprește vreodată, ceea ce numiți viață nu ar exista.

Viața = mișcare = Viața.

Acum, cu privire la ceea ce vrea să fie fiecare element,aceasta nu contează. Elementul individual nu are o preferință în materie. Pur și simplu vrea să existe. Dorința lui este să fie “să fie”.

Aeasta se numește “aliniere”, și acțiunea comună sau unificată ulterioară la care te referi – este creată de influența vibrațională a oricărei forțe mai mare decât un element individual.

Acesta se întâmplă în întreaga natură. Cu cât forța este mai mare, cu atât are o forță de atracție mai mare asupra fiecărui element mai mic din zona de impact. Deci, fiecare element din orice zonă de impact se va alinia cu forța mai mare care îl atrage.

Această conștientizare le este împărtășită tuturor elementelor nou constituite, fiecare dintre ele fiind informate despre Unitatea Vieții și despre Cercul Vieții.

Deci, dacă ființele creatoare doresc ca toate elementele vieții, până la cea mai mică particulă, să se mișțe într-o anumită direcție, trebuie să creați alinierea, folosind forța energiei combinate concentrată într-un anumit mod. Gândul este această forță.

Atunci ce creează această concentrare? Cum facem ca energie, care este gândită – să fie concentrată într-un mod anume? Dorința! Dorinţa există în suflet. Este sufletul, definit într-un singur cuvânt. Sufletul este expresia locală a dorinţei lui Dumnezeu, care este de a experimenta pe sine însuşi.

Dorinţa este creatorul intenției. Intenţia este creatorul gândiri. Gândul este creatorul acținii. Acţiunea este creatorul rezultatului.

Cu toate acestea, nu toate au fost create de intenţia, care rezultă din dorinţa sufletului. Gândul poate, într-un fel, să aibă o ” minte proprie.” adică, impulsul de energie, care produce un gând, poate apărea din dorinţele corpului.

Acest lucru produce un alt tip de acțiune, care poate genera un rezultat total diferit decât sufletul avea în minte. Sufletul ţi-a pus un rezultat în minte, dar corpul tău te-a făcut să-ţi ieşi din minţi pentru un moment.

Asta se întâmplă când te gândeşti că eşti un trup, în loc să ştii că eşti un suflet.

Cei mai mulţi dintre noi sperăm să avem un suflet, sau să credem că avem un suflet, dar nu ştim sigur. Dar suntem siguri că avem un corp aşa că aceasta este ceea ce majoritatea dintre noi ne gândim despre noi înşine.

Trebuie să le îmbinăm pe toate acestea. Acesta este modul de a pune piesele de puzzle în loc.

Acum, fiecare element din esenţa esenţială de la sufletul individual la fiecare unitate de energie individuală din corp (şi din univers) sunt îmbibate de dorinţă, care este o formă sau o expresie a energiei, în proporţie directă cu mărimea sa.

Cele mai mici elemente au cea mai mică dorinţă. Elemente mai mari, care sunt create de cele mai mici elemente, care sunt atrase de ele, reunindu-le, au o dorință mai mare.

Cantitatea de dorinţă existentă în orice element al vieţii va fi găsită într-o proporţie directă cu mărimea acestui element. Gândeşte-se la dorinţă ca la o scânteie în motorul vieţii.

Dacă ceea ce noi numim “Dumnezeu” este tot ceea ce este, acest lucru ar face ca dorința lui Dumnezeu, să fie cea mai mare dorință dintre toate. Iar dorința lui Dumnezeu este că fiecare ființă simțitoare – adică orice element al vieții suficient de mare și sofisticat sau complex suficient pentru a reflecta conștiința de sine – să aibă capacitatea de a-și crea propria realitate, folosind voința liberă și alegerea conștientă.

Acesta este un mod alchimic de a spune că Elementele Fundamentale ale Vieții – particulele individuale mici ale esenței esențiale – nu au nici o preferință în ceea ce privește modul în care se aliniază combinația de elemente.

Sufletul tău, care este o colecție de astfel de particule, are o intenție. Sufletul vostru este prezența locală a Intenției Divine, care este exprimarea Divinității în fiecare moment, după modul cum fiecare ființă simțitoare o definește.

Această ființă are libertatea de a crea ceea orice ce dorește, ceea ce este Dumnezeirea în cea mai mare demonstrație. Sau să mai punem spune în alt mod: toți avem Liber arbitru.

Vom observa că, în ceea ce privește modul în care trăim viața voastră, Dumnezeu nu are nici o preferință în această chestiune. Singura lui dorință este ca preferința noastră să se poată manifesta.

Prin urmare, ceea ce “contează” – adică ceea ce determinăm să transformăm din energia pură într-o materie solidă – depinde de noi în mod individual și colectiv. Când facem această alegere, putem să ascultăm corpul, mintea sau sufletul.

Și aceasta este Metafizica 101: Un curs scurt despre Realitatea Supremă.

Leave a comment